Intel закриє 5 заводів і звільнить 6 тисяч чоловік

Четвер, 22 січня 2009, 12:39
Найбільший у світі виробник мікросхем американська комп'ютерна корпорація Intel починає змушену реструктуризацію, яка повинна призвести до скорочення від 5 до 6 тисяч робочих місць в усьому світі.

Про це, з посиланням на заяву представників компанії, пише видання "Діло".

Intel закриває два складальних заводи у Малайзії та один на Філіппінах, а також зупинить "до кращих часів" виробничі цехи в місті Хілсборо в американському штаті Орегон.

Крім того, компанія ліквідує завод з виготовлення напівпровідникових мікросхем у місті Санта-Клара в Каліфорнії, де розташований і головний офіс компанії.

Усі п'ять заводів є застарілими, повідомили представники Intel.

Реклама:

Частина робітників буде переведена на інші заводи, у той час як реструктуризація протриває до кінця 2009 року.

Представники Intel також заявили, що компанія не збирається припиняти роботу інших заводів, на яких установлене більш сучасне устаткування.

На минулому тижні найбільший виробник мікросхем заявив про те, що доходи компанії в IV кварталі упали на 23% у порівнянні з показниками за відповідний період річної давнини, а прибуток компанії знизився на 90% і склав 234 млн. дол.

Це викликано різким скороченням попиту на напівпровідники і материнські плати, що є основними складовими персональних комп'ютерів. А глобальний попит на комп'ютерну техніку впав в зв'язку зі світовою економічною кризою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!