Тимошенко вже звинувачує Нацбанк у зриві бюджету

Середа, 24 грудня 2008, 14:58
 

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко звинувачує Нацбанк у спробі зриву виконання бюджету України.

Про це вона заявила на прес-конференції у середу.

"Я хочу заявити, що Нацбанк відмовився рефінансувати банки, які дали згоду прокредитувати плановий дефіцит бюджету до кінця року. І це ставить на межу зриву і виконання бюджету України", - заявила прем'єр.

При цьому прем'єр поскаржилась, що Нацбанк виділив банку Фірташа "Надра" 11 мільярдів гривень. (Щоправда, в минулий четвер прем'єр говорила про 7 мільярдів, а цієї середи про 2,5 мільярди віділені "Надрі", що не дорівнює 11).

Реклама:

"І в той же час не фінансує ті банки, які мають цінні папери уряду, дефіцит бюджету. 600 мільйонів профінансовано дефіциту бюджету. Порівняно з 11 мільярдами, які видані на шахрайські операції", - поскаржилась Тимошенко

"Так сьогодні працює президент, так він дає доручення Національному банку. Сьогодні  в Нацбанку працюють дві людини - пан Стельмах і пан Шаповалов - я хотіла, щоб ці речі були зупинені", - заявила прем'єр.

За словами Тимошенко, "більше ніж президент, Україну більше ніхто не руйнував".

Вона закликала парламент в п'ятницю першим питанням заслухати комісію по роботі Нацбанку, яка вже готова озвучити свої результати. (Як відомо, комісія працює менше тижня).

Вона також вимагає "до Нового року припинити вакханалію Нацбанку".

  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!