Литвин просить назвати дату, коли будуть ділити гроші на наступний рік

Понеділок, 15 грудня 2008, 15:00
 

Голова Верховної Ради Володимир Литвин просить бюджетний комітет і уряд визначитися з датою розгляду проекту держбюджету на 2009 рік у парламенті.

Про це він сказав на засіданні погоджувальної ради в понеділок, повідомляє "Українська Правда".

Литвин нагадав, що до парламенту було подано проект бюджету на майбутній рік, внесений "до тих подій і в політичному житті країни, і в економічному, і подій, пов'язаних зі світовою фінансовою кризою".

За його словами, можна було б запропонувати, щоб бюджетний комітет, а також інші комітети парламенту розглянули цей документ і визначилися щодо розгляду цього проекту.

Реклама:

При цьому Литвин зазначив, що у випадку, якщо не буде заперечень з боку профільних комітетів у парламенті, то можна було б вже нинішнього четверга на вечірньому засіданні Верховної Ради обговорити питання про розгляд проекту держбюджету.

Спікер підкреслив, що він хотів би, щоб бюджетний комітет разом з урядом визначив алгоритм поведінки парламенту відносно розгляду проекту держбюджету на 2009 рік і вніс пропозиції, коли це питання може бути розглянуте у парламенті.

Крім того, Литвин підкреслив, що депутатам необхідно також розглянути і програму соціально-економічного розвитку на 2009 рік.

У випадку, якщо такий документ готовий і пройшов відповідний розгляд у профільних комітетах, він може бути винесений на розгляд у сесійний зал.

У свою чергу заступник лідера фракції комуністів Адам Мартинюк заявив, що проект держбюджету на 2009 рік не внесений у парламент.

Він нагадав, що зареєстрований у Верховній Раді проект було відправлено Кабінету міністрів на доопрацювання, тому не зрозуміло, який документ повинні розглядати депутати, і чи внесений він на розгляд у парламент.

Позицію фракції комуністів підтримав і заступник лідера фракції "НУ-НС" Роман Зварич, який зауважив, що ситуація з проектом держбюджету незрозуміла.

"У парламенті бюджету немає", - сказав він, додавши, що Верховна Рада не має права, відповідно до бюджетного кодексу, ініціювати бюджетний процес.

Зварич попросив керівництво парламенту доручити бюджетному комітету з'ясувати в Кабінету міністрів питання, що стосуються стану і стадії підготовки проекту держбюджету на наступний рік.

Зі свого боку лідер фракції БЮТ Іван Кириленко заявив, що фракція виступає за те, щоб уряд уже нинішнього тижня вніс в парламент проект держбюджету-2009, щоб бюджетний комітет нинішнього тижня міг його розглянути і винести на розгляд у сесійний зал парламенту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!