Компанія CME планує збільшити виторг в Україні до 500 млн. дол.

Середа, 30 липня 2008, 12:54

Американський медіа-холдинг Central European Media Enterprises Ltd (CME), що володіє 90% української телекомпанії "Студія 1+1", розраховує до 2012 року досягти виторгу від українських операцій на рівні 500 млн. дол.

"Ми дуже раді завершенню угоди з викупу 30% телекомпанії "Студія 1+1". Ми розраховуємо стати лідерами в Україні з виторгом близько 500 млн. дол. 2012 року", - наводяться в повідомленні холдингу слова операційного директора CME Адріана Сарбу.

Як повідомлялося, в липні CME консолідував 90% телекомпанії "1+1", заснованою нинішнім президентом CTC Media Олександром Роднянським.

Роднянський із своїм партнером Фуксманом володіють пут-опціоном на продаж 10% акцій компанії, які їм належать.

Реклама:

Крім України, CME володіє активами в Хорватії, Болгарії, Чехії, Румунії, Словенії, Словаччині.

Джерело, яке ознайомлене із планами компанії, раніше повідомляло "Інтерфаксу" про те, що холдинг має плани з розширення своєї присутності в СНД, в тому числі й у Росії.

Чистий прибуток CME збільшився в першому півріччі у 2,4 рази - до 82,5 млн. дол. Виторг збільшився на 45% - до 528,86 млн. дол., зріст показника EBITDA склав 64% - до 207,8 млн. дол., а рентабельність зросла до 39% з 35% роком раніше.

CME управляє телекомпаніями Nova TV в Хорватії, TV Nova й Galaxie Sport у Чехії, PRO TV, PRO TV International, Acasa, PRO Cinema і Sport.ro в Румунії, Markiza й Galaxie Sport у Словаччині, POP TV і Kanal A в Словенії, "Студія 1+1", "Студія 1+1 International", "Кіно" і "Сіті" в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!