"Сведбанк" створив свій процесинг

Середа, 2 липня 2008, 11:29

"Сведбанк" (колишній "ТАС-Комерцбанк") створив власний процесинговий центр (ПЦ), відмовившись від послуг процесингового центру Першого українського міжнародного банку.

"Процесинговий центр починає працювати, але поки не для всіх карток. Поки тільки із зарплатними картками співробітників банку. Поступово всі картки "Сведбанку" будуть переводитися на цей ПЦ", - сказав представник служби інформаційної підтримки "Сведбанку".

Більш детальних коментарів у представників "Сведбанку" одержати не вдалося, повідомляють "Экономические известия" .

Раніше свої процесинги створили "ОТП Банк", "Індустріалбанк", "Хрещатик". Рішення про створення власного ПЦ найчастіше виникало через незадоволення результатом роботи ПЦ, в якому раніше обслуговувався банк.

Реклама:

За словами фахівців, витрати на створення ПЦ становлять близько 2-3 млн. дол. (покупка обладнання, програмного забезпечення й технічна підтримка в перший рік). Окупаються такі витрати нескоро й тільки у випадку, якщо ПЦ буде обслуговувати не менше 1 млн. карток.

"Витрати на створення ПЦ окупаються, тільки якщо банк залучить на обслуговування інші банки, але для цього в такого процесингу повинні бути вагомі конкурентні переваги в порівнянні з іншими. Створення ПЦ вимагає постійної підтримки й фінансових вкладень... При цьому ПЦ створюється банками для того, щоб мати можливість надавати унікальні послуги своїм клієнтам", - зазначив Антон Романчук, голова правління Українського ПЦ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!