"Укрзалізниця" планує одержати від МБРР більше 750 млн дол

Вівторок, 24 червня 2008, 14:44

Державна адміністрація залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") має намір одержати кредит у Міжнародному банку реконструкції й розвитку (МБРР) в розмірі більше 750 млн дол.

Кошти планується використовувати на електрифікацію і будівництво других колій на ділянках залізниці Долинська (Кіровоградська область) - Херсон - Миколаїв - Джанкой (Автономна Республіка Крим), -повідомляє "Інтерфакс Україна" .

Про це повідомив начальник Головного управління розвитку і технічної політики "Укрзалізниці" Арлекін Зубко у вівторок в Судаку.

"Незабаром в Міністерство економіки України ми подаємо документи на ініціацію великого проекту з Міжнародним банком реконструкції й розвитку на суму більше 750 млн дол. Мова йде про електрифікацію й будівництво других колій напрямку Херсон-Миколаїв-Джанкой", - повідомив Зубко.

Реклама:

За його словами, "Укрзалізниця" має намір одержати ще один, вже комерційний кредит, без державних гарантій, у розмірі 550 млн дол від Європейського банку реконструкції й розвитку (ЄБРР) та Європейського інвестиційного банку.

Зубко відзначив, що цей кредит призначений на закупівлю рухомого складу для "Укрзалізниці".

"Ми сьогодні говоримо про те, що є домовленість і це вже не під державні гарантії, а комерційний кредит, це кредит ЄБРР та Європейського інвестиційного банку на 550 млн дол для закупівлі рухомого складу", - відзначив начальник Головного управління розвитку і технічної політики "Укрзалізниці".

Він також повідомив, що "Укрзалізниця" вже реалізувала кредит ЄБРР на суму 1,2 млн дол, який був використаний на придбання колейной техніки.

Крім того, "Укрзалізниця" одержала ще один кредит на суму 120 млн дол, з яких 40 млн дол будуть використані на будівництво Бескидського тунелю.

Ще один кредит від ЄБРР, відзначив Зубко, ініціюється "Укрзалізницею" у розмірі 90 млн дол і він повинен бути використаний на електрифікацію ділянки залізниці Полтава-Бурти-Користовка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!