Знову не відбулися збори акціонерів "Укрнафти"

Вівторок, 24 червня 2008, 10:26

Збори акціонерів ВАТ "Укрнафта", призначені на вівторок, найімовірніше, знову не відбудуться через відсутність реєстру.

Вже повідомлялось, що такий випадок мав місце в день скликання попередніх зборів 16 квітня цього року.

Як передає "Інтерфакс-Україна" , акціонерів на дверях компанії зустрічає табличка: "У зв'язку з відсутністю реєстру власників іменних цінних паперів "Укрнафти" і, відповідно, неможливістю здійснення реєстрації акціонерів, які прибули для участі в зборах, загальні збори акціонерів "Укрнафти", скликані на 24 липня, не відбудуться".

У попередній раз реєстратор товариства - ВАТ "Фінансова компанія "Укрнафтогаз" - повідомив, що не надав реєстр через відповідну судову заборону.

Реклама:

Нинішні збори ініціював найбільший акціонер компанії - Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України", якій належать 50%+1 акція

До порядку денного зборів, як і два місяці тому, були включені пункти про розподіл прибутку і виплати дивідендів за 2006-2007 роки, перевибори наглядацької ради, ревізійної комісії й правління товариств.

Акціонери також планували обговорити питання виконання компанією рішень уряду про продаж газу "Нафтогазу України", які нинішній менеджмент відмовляється виконувати через занижені ціни продажу.

НАК також має намір зобов'язати "Укрнафту" у найкоротший термін надати фінансову звітність товариства за 2006 рік, укладену за міжнародними стандартами.

Чистий дохід ВАТ "Укрнафта" в 2007 році скоротився на 41,2% - до 4 млрд 929,138 млн грн, а чистий прибуток - на 48,7%, до 1 млрд 237,946 млн грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!