"ArcelorMittal" купує американську вуглевидобувну компанію

Понеділок, 23 червня 2008, 12:56

Металургійна компанія "ArcelorMittal" оголосила про підписання договору на придбання американської вуглевидобувної групи "Mid Vol".

Як повідомляє агентство "Лігабізнесінформ" , підприємство "Mid Vol" має у своєму розпорядженні придатні для експлуатації резерви вугілля, які оцінюються більш ніж в 85 млн. тонн. Минулого року ця компанія виробила 1,5 млн. тонн вугілля.

Фінансовий директор і член правління "ArcelorMittal" Адітія Міттал відзначив, що "ця операція дозволяє збільшити нашу здатність самозабезпечення у фундаментальній сировині в той час, коли спостерігається високий попит вугілля на ринку".

Металургійний гігант має намір подвоїти виробництво "Mid Vol" у найближчій перспективі. "Дозволи, отримані нещодавно, полегшать цей процес", - додав Міттал.

Реклама:

"ArcelorMittal" - найбільший виробник металургійної продукції у світі зі штатом більш ніж в 310 тис службовців в 60 країнах світу.

Товарообіг "ArcelorMittal" в 2007 році перевищив 105,2 млрд дол, а річне виробництво грубої сталі наблизилося до 116 млн тонн, що становить близько 10% від загальносвітового виробництва сталі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!