Міністерство ЖКГ шукає інвесторів

Четвер, 19 червня 2008, 15:53

Міністерство житлово-комунального господарства України розглядає можливість залучення приватних інвесторів у галузь.

Про це повідомив міністр ЖКГ Олексій Кучеренко на прес-конференції в Києві в четвер, - повідомляє "Інтерфакс Україна".

За його словами відомство вже закінчує розробку відповідної концепції реформування галузі, яка передбачає такі можливості.

"Для модернізації сфери ЖКГ в Україні потрібні сотні мільярдів гривень. Звичайно жодного бюджету (державний бюджет України) не вистачить, щоб поліпшити становище галузі. Потрібні приватні інвестиції.... І ми над цим працюємо", - сказав він.

Реклама:

При цьому, на думку урядовця, залучення інвестицій у реформування галузі буде можливим, якщо забезпечити можливість одержання прибутку за рахунок тарифів.

"Тарифи повинні стати ринковою категорією, які містить в собі інвестиційну складову", - сказав він, додавши що зараз їхні розрахунки проводяться виходячи з витрат на собівартість і мінімальні амортизаційні витрати.

Разом з тим Кучеренко вважає, що оренда, як спосіб для залучення інвестицій є найгіршою формою приватно-державного партнерства і радить місцевим органам влади віддавати перевагу концесії, нагадавши, що уряд вже підготовив відповідний законопроект.

В Україні налічується близько 230 тис. багатоквартирних будинків. Для модернізації кожного з них за оцінкою Міністерства ЖКГ потрібно близько 1,5 млн грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!