Зниження кредитного рейтингу України не позначиться на рівні ВВП цього року

Вівторок, 17 червня 2008, 14:49

Зниження Standard&Poor's кредитного рейтингу України не призведе до значного погіршення економічної кон'юнктури в країні цього року.

Таку думку висловив аналітик компанії Foyil Securities Олександр Шкурпат, - повідомляє "УНІАН".

Відповідно до прогнозу аналітика, зростання ВВП в 2008 році складе 6,5%.

На його думку, банківський сектор, який розвивається, витримає збільшення вартості боргового фінансування за рахунок генерування та залучення ресурсів, необхідних для покриття дефіциту поточного рахунка платіжного балансу.

Реклама:

За словами Шкурпата, стримування росту інфляції в 2008 - 2009 роках буде здійснюватися шляхом жорсткості монетарної політики і більш гнучкого валютного курсу.

"Хоча прогнозний показник уряду в 15,3% однаково буде перевищений і до кінця поточного року інфляція складе 21%", - сказав есперт.

У той же час, аналітик відзначив, що "зниження кредитного рейтингу України очевидно призведе до підвищення вартості зовнішніх запозичень для українського уряду і зовнішніх корпоративних боргових інструментів".

"Це може стати причиною відтоку значних обсягів коштів з фінансового рахунку платіжного балансу, починаючи з 2009 року", - додав він.

Як повідомлялося, рейтингове агентство Standard&Poor's минулого тижня знизило довготерміновий рейтинг України з зобов'язань в іноземній валюті з рівня ВВ- до рівня В+.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!