Російська "Русал" підтверджує наміри розвитку своїх активів в Україні

П'ятниця, 13 червня 2008, 13:56

Об'єднана компанія "Російський алюміній" (Русал) підтверджує свій намір продовжувати модернізацію й розвиток своїх активів в Україні - ВАТ "Запорізький алюмінієвий комбінат" (Залк) і ТОВ "Миколаївський глиноземний завод" (МГЗ),

Про це повідомив журналістам директор ОК "Русал" по міжнародним і спеціальним проектах Олександр Лівшиць у ході свого візиту на Залк, інформує "Інтерфакс Україна" .

"Ми прийшли сюди давно і ми прийшли сюди надовго. Нам тут комфортно, ми звикли до всього, що є у вашій країні. Ми будемо розвивати і МГЗ і Залк", - сказав Лівшиць.

Разом з тим він відзначив, що основною проблемою для підприємства є високі тарифи на електроенергію.

Реклама:

"По суті це єдина проблема, що заважає розвитку Залка. 7,2 центи за кіловат - таких цін у світі немає. Це єдине підприємство, що ще живе при таких цінах", - констатував Лівшиць.

При цьому він відзначив, що електроенергія дорожчає скрізь, не тільки в Україні, а особливо в Європі, але країни знаходять рішення для роботи алюмінієвих виробництв. На його думку, електроенергія повинна бути дешевше: "це не примха, це не пільга, це умова виживання комбінату".

Він також, підкреслив, що підприємство повинне мати стабільну рентабельність , тоді воно буде впевнено жити, розвиватися, модернізуватися, буде підвищуватися зарплата, реалізовуватися соціальні програми.

Як повідомлялося, "Русал" неодноразово піднімав перед урядами України питання про зниження тарифів на електроенергію для алюмінієвого виробництва.

Зокрема, при прийнятних тарифах "Русал" заявляв про можливість будівництва ще одного заводу по випуску алюмінію в Україні. Разом з тим, проблема дотепер не вирішена

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!