SABMiller дозволили придбати українського виробника пива "Сармат"

П'ятниця, 13 червня 2008, 11:28

SABMiller plc, один з найбільших у світі виробників пива, одержав дозвіл Антимонопольного комітету України (АМКУ) на придбання кіпрської UBH Ltd.

Саме цій компанії належить 99,8499% акцій великого українського виробника пива ЗАТ "Сарматів" (Донецьк), повідомляє "Інтерфакс Україна" .

"Компанії SABMiller Holdings Europe Limited (Великобританія) дозволяється придбати акції компанії Ukrainian Brewery Holding Limited (Кіпр), що забезпечує покупцеві перевищення 50% голосів у вищому органі управління емітента", - говориться в повідомленні АМК у п'ятницю.

На початку травня SABMiller оголосив про придбання компанії "Сармат" і вихід на ринок України.

Реклама:

Ціна угоди не розголошується, загальна вартість активів становить близько $130 млн.

По завершенню угоди під керування SABMiller перейде пивоварний завод у Донецьку потужністю 29 млн дав, що виготовляє пиво під брендами "Сарматів", "Дніпро" і "Drive Max".

"Сармат" належить фінансово-промисловому холдингу СКМ Рината Ахметова. Частка групи на українському пивному ринку в 2007 році склала близько 8%.

ЗАТ "Сармат" в 2007 році збільшило чистий збиток на 46,5% у порівнянні з 2006 роком - до 160,938 млн грн, а його чистий прибуток скоротився на 22,2% - до 390,34 млн грн.

ЗАТ "Сармат" входить у пивоварну групу "Сарматів" і раніше прямо володіло контрольними пакетами акцій ВАТ "Луганський пивоварний завод", ВАТ " Пиво-Безалкогольний комбінат "Крим", ЗАТ "Дніпропетровський пивоварний завод "Дніпро", ЗАТ "Фірма "Полтавпиво".

SABMiller plc є однією з найбільших пивоварних компаній у світі і представлена вона в 60 країнах світу.

Портфоліо брендів компанії включає міжнародні марки пива Grolsch, Miller Genuine Draft, Peroni Nastro Azzurro і Pilsner Urquell, а також ряд ведучих локальних брендів.

За межами США SABMiller plc також є однією з найбільших у світі компаній з розливу напоїв, вироблених компанією Coca-Cola.

За підсумками фінансового року, що завершився 31 березня 2007 року, прибуток групи до відрахування податків склав $3,154 млрд, виторг - $18,62 млрд. Акції компанії SABMiller plc котируються на фондових біржах Лондона і Йоганнесбурга.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!