Тимошенко незадоволена роботою АМКУ

П'ятниця, 13 червня 2008, 11:14

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко виступає за якнайшвидше призначення голови Антимонопольного комітету України (АМКУ) і сподівається, що це дозволить кардинально змінити роботу даного відомства.

Таку думку вона висловила журналістам у ході поїздки в Запорізьку область у четвер, відповідаючи на запитання про недосконалість антимонопольного законодавства після заперечення АМКУ монополізму на ринку залізорудної сировини України, повідомляє "Інтерфакс Україна".

За словами прем'єра, антимонопольний комітет для будь-якої країни є одним з головних інструментів побудови реальної конкуренції, створення реальних ринків.

"Те, що сьогодні АМКУ в нас не виконує своєї функції саме тому, що спостерігається політична спрямованість - і це величезна втрата для держави, для ринку, для людей. Тому найближчим часом ми повинні призначити нового керівника АМК, і я думаю, що, напевно, на наступному сесійному тижні це питання буде поставлене на голосування. Робота повинна змінитися докорінно", - відзначила Тимошенко.

Реклама:

При цьому вона виразила впевненість, що "олігархія в країні до влади не прийде".

Як повідомлялося, АМКУ не встановив наявності монополізму на ринку залізорудної сировини країни.

З висновками комітету не погодилося ВАТ "ArcelorMittal Кривій Ріг" (Дніпропетровська обл.), що вважає їх такими, що не відповідають дійсності й заявляє про наявність монополіста на ринку.

Директор по економіці підприємства Віталій Конопацький відзначав, що "виносячи таке рішення, експерти АМКУ розглядали український ринок разом з російським, що взагалі є повним нонсенсом".

"У результаті подібних дій в Україні на даний момент гірничо-металургійні підприємства мають єдиного монополіста по залізорудній сировині і вапняках, що, до речі, з 1 травня підняв на 85% ціни на свою сировину. І з його цінами змушені погоджуватися всі учасники ринку, адже альтернативи не має", - сказав він..

У свою чергу, ряд експертів і аналітиків інвестиційних компаній уважають, що ринок залізорудної сировини України - конкурентна площадка для всіх його учасників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!