Мінпаливенерго планує витратити на спорудження Дністровської ГАЕС 100 млн грн

Четвер, 12 червня 2008, 14:18

Міністерство палива і енергетики України ініціює виділення в 2008 році зі спеціального фонду державного бюджету 100 млн грн на фінансування робіт зі спорудження Дністровської гідроакумулюючої електростанції  (ГАЕС).

Про це повідомила прес-служба міністерства після робочої поїздки голови відомства Юрія Продана на цей об'єкт.

Мінпаливенерго підготувало і направило на узгодження міністерствам і відомствам проект постанови Кабінету міністрів України, прийняття якого урядом дозволить цього року частково профінансувати будівництво цієї електростанції з держбюждету, уточнюється в повідомленні.

Пуск першого гідроагрегату Дністровської ГАЕС у грудні 2008 року можливий лише за умови передачі ВАТ "Укргідроенерго" права користування об'єктами незавершеного будівництва і обладнання, придбаного для спорудження електростанції, а також рівномірного і достатнього фінансування будівництва протягом року в обсязі 945,8 млн грн, підкреслює прес-служба Мінпаливенерго.

Реклама:

Динаміка залучення фінансових ресурсів і освоєння капітальних вкладень із початку 2008 року перевищують аналогічні показники минулого року незважаючи на те, що в 2007 році ситуація на внутрішньому фінансовому ринку була більш сприятливою.

"Міністерство палива і енергетики зробить все необхідне для того, щоб фінансування будування Дністровської ГАЕС було достатнім", - приводить прес-служба слова глави Мінпаливенерго.

Як повідомлялося, "Укргідроенерго", замовник спорудження, цього року для фінансування робіт на цьому об'єкті планує залучити 650 млн грн позикових коштів, а також одержати 195,8 млн грн за рахунок цільової надбавки в тарифі на електроенергію.

"Укргідроенерго" з початку року направило на будівництво електростанції 138,4 млн грн, з яких 99,0 млн грн - позикові кошти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!