"Метінвест" зацікавлений у покупці українського Югока

Вівторок, 10 червня 2008, 13:15

ТОВ "Метінвест Холдинг"зацікавлено в придбанні в Evraz Group 50%-го пакета акцій ВАТ "Південний гірничозбагачувальний комбінат (ЮГОК, Кривій Ріг, Дніпропетровська область).

Про це повідомили "Інтерфаксу" у прес-центрі "Метінвеста" з посиланням на слова генерального директора ТОВ "Метінвест Холдинг" Ігоря Сирого.

"Ми зі своєї сторони теоретично в цьому зацікавлені, але це питання складне, у тому числі з антимонопольної точки зору. Існуюче законодавство дозволяє нам мати не більше 24,9% підприємства", - сказав Сирий.

Він відзначив, що на сьогоднішній момент ні "Метінвестхолдинг", ні СКМ (ЗАТ "Сістем Кепітал Менеджмент" (Донецьк) не є акціонерами Югока.

Реклама:

"Існує принципова домовленість із компанією " Смарт-Холдинг" (володіє 50% акцій Югока), що, можливо, у майбутньому ми зможемо придбати якусь частину в їхньому пакеті. Поки ми до кінця ці переговори не провели", - сказав керівник "Метінвеста".

ЮГОК є одним з основних виробників залізорудної сировини на Україні - концентрату і агломерату.

Наприкінці 2007 року повідомлялося про продаж групою "Приват" до 50% ВАТ "ЮГОК" компанії Lanebrook Ltd., що володіє близько 83% Evraz Group.

Другим найбільшим акціонером Югока є " Смарт-Холдинг", що заявив про збереження через афілійовані компанії контролю над майже 50%-вим пакетом акцій комбінату.

Група "Метінвест" - регіональний лідер у ГМК. Власниками ТОВ "Метінвест Холдинг" є голландська компанія Metinvest B.V. (51,15%) і ЗАТ "СКМ" (Донецьк, 48,85%).

ЗАТ "СКМ" - найбільша керуюча компанія України, володіє й управляє активами в гірничо-металургійної, енергетичної, телекомунікаційної, банківської, страховий, медіа, ритейлі та інших галузях і сферах економіки. Бізнесменові Ринату Ахметову належить 90% акцій ЗАТ "СКМ".

Evraz Group - одна з найбільших вертикально інтегрованих металургійних і гірничодобувних компаній РФ, містить у собі підприємства в Росії, США, Італії, Чехії й ПАР. Близько 73% акцій Evraz Group володіє компанія Lanebrook.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!