Уряд звільнив керівництво "Укрморпорта"

Четвер, 29 травня 2008, 16:51

Кабінет міністрів України звільнив від займаних посад керівників державного концерну "Укрморпорт".

Відповідно до розпорядження уряду №749 від 28 травня з поста генерального директора "Укрморпорту" звільнений Сергій Клімов, а за розпорядженнями №750, 751, 752 і 753 - його заступники Ігор Ігнатов, Сергій Крижановський, Світлана Ситник і Сергій Шостак, - повідомляє Інтерфакс Україна.

Як повідомлялося, Кабмін 22 лютого 2008 року створив комісію з ліквідації держконцерну "Укрморпорт".

Державне обєднання "Укрморпорт" створено в грудні 2002 року з метою координації господарської діяльності державних портів України: тарифної політики на послуги, а також для більш раціонального використання потужностей. В цей період Міністерством транспорту керував Георгій Кирпа.

Реклама:

Восени 2005 року міністр транспорту і зв'язку Віктор Бондар заявив про ліквідацію "Укрморпорту", однак через рік, у листопаді 2006 року, з ініціативи Рудьковського уряд розпорядився створити держконцерн "Укрморпорт", що об'єднав всі 19 державних портів.

У серпні 2007 року наказом Президента України Віктора Ющенко була припинена дія розпорядження Кабінету міністрів про створення держконцерну "Укрморпорт" і постанови про затвердження його статуту. Саме тоді голова держави направив у Конституційний суд подання відносно конституційності цих документів.

Однак Конституційний Суд визначенням від 6 грудня того ж року відхилив подання Президента у зв'язку з відсутністю правового обґрунтування невідповідності рішень уряду Конституції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!