Колишнє керівництво Укртатнафти "вимило" понад 2 млрд. грн

Четвер, 29 травня 2008, 14:55

У період із травня по вересень 2007 року колишнє керівництво ЗАТ "Укртатнафта" на чолі із Сергієм Глушком реалізувало великомасштабну багатоходову операцію з вимивання грошей

 За інформацією всеукраїнської газети "День" , відбулось "вимивання" грошей на загальну суму понад 2,1 мільярди гривень із Кременчуцького НПЗ на користь татарських акціонерів.

За словами заступника начальника юридичного управління ЗАТ "Укртатнафта" Валерія Корніяка, суть афери полягала в укладанні фіктивних договорів про постачання нафти на Кременчуцький НПЗ із низкою структур - малим приватним підприємством "Авто" (на 1,7 мільярда гривень), ТОВ "Таїз" (658 мільйонів гривень), ТОВ "Техно-прогрес" (887 мільйонів гривень).

Далі, незважаючи на те, що була здійснена тільки частина поставок: із загальної суми договорів на 3,245 мільярди гривень, не було виконано поставок сировини на суму 2,128 мільярди гривень, колишнє керівництво "Укртатнафти" і татарські акціонери підписують фіктивні документи, якими підтверджують наявність заборгованостей "Укртатнафти" перед названими компаніями.

Реклама:

І, нарешті, за договором поступки вимоги (цесії) ці боргові зобов'язання були передані від МЧП "Авто", ТОВ "Таїз" і ТОВ "Техно-прогрес" на користь якогось ТОВ "Компанія "Сувар-Казань", що належить тим же татарським акціонерам "Укртатнафти",

У результаті це ТОВ стало власником фіктивної кредиторської заборгованості "Укртатнафта", строки оплати якої вже наступили, і це "обмежене товариство" одержало можливість звернутися в нотаріальні органи. Ті, у свою чергу, направили вимогу "Укртатнафті" зробити платежі на користь "Сувар-Казань", чим поставили найбільший український НПЗ на грань банкрутства, говориться в статті.

Раніше проти цих компаній, що належали татарським акціонерам "Укртатнафти" порушувалися кримінальні справи у зв'язку з несплатою ПДВ та інших податків і зборів при імпорті нафти, відзначає газета.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!