Газ України" призупинив газопостачання Криворізької ТЕЦ

Вівторок, 27 травня 2008, 11:34

"Газ України" доручив газорозподільній організації ВАТ "Криворожгаз" призупинити подачу природного газу на Криворізьку теплоелектроцентраль (ТЕЦ) через незадовільні розрахунки за спожите паливо.

Про це у вівторок повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-реліз "Газ-України".

Заборгованість держпідприємства "Криворізька ТЕЦ" за природний газ, спожитий у період з 1 жовтня 2007 року по 26 травня 2008 року, перевищила 54,9 млн грн. Рівень розрахунків за зазначений період склав 68%.

"Не маючи виділених планових обсягів природного газу на квітень і травень 2008 року, "Криворізька ТЕЦ" продовжувала незаконно споживати природний газ для виробництва гарячої води  і нарощувала заборгованість", - відзначено в прес-релізі "Газ України.

"Газ України" констатує, що численні звернення до керівництва теплопостачального підприємства й влади Кривого Рогу із проханням розрахуватися за спожитий природний газ не принесли результатів.

Постачальник природного газу підкреслює, що поставки палива будуть повністю припинені всім підприємствам теплоенергетики, які до 1 червня 2008 року не погасять заборгованість, накопичену з 1 жовтня 2008 року.

Загальна сума заборгованості теплопостачальних підприємств перед "Газ України" за природний газ, спожитий з початку минулого опалювального сезону, перевищує 2,007 млрд грн.

"Газ України" у цей час поставляє підприємствам теплоенергетики імпортний природний газ із ресурсів НАК "Нафтогаз України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!