Інтернет-асоціація України закликає всіх операторів вимкнути зв'язок

Середа, 23 квітня 2008, 16:58

Інтернет-асоціація України закликає операторів зв'язку припинити надання телефонних послуг на 1 годину для поновлення легітимності Національної комісії з регулювання зв'язку.

Про це на круглому столі з питань розвитку мереж фіксованого зв'язку повідомив голова ІнАУ Тетяна Попова.

"Потрібно домовитися всім операторам дружно в один день оголосити страйк, як це роблять таксисти, і виключити телефонний зв'язок - увесь: фіксований і мобільний. На годину зробіть це", - сказала Попова.

Вона також зазначила, що численні звернення асоціації, а також інших учасників ринку до президента Віктора Ющенка, Кабінету Міністрів та інших державних органів не змогли вплинути на вирішення цієї проблеми, у зв'язку із чим страждають, у першу чергу, телекомунікаційні компанії.

Реклама:

Голова НКРЗ Володимир Звєрев також зазначив, що на сьогодні до комісії надходить багато звернень операторів із проханням вирішити врегулювати приватні питання, при цьому комісія не вповноважена не продовжувати ліцензії, не переоформляти, так само як і видавати номерний ресурс.

Заступник міністра транспорту й зв'язку Олег Проживальський прогнозує відновлення легітимності Національної комісії регулювання зв'язку до червня.

24 грудня 2007 року Кабінет Міністрів скасував свої акти, згідно з якими з початку 2007 року Кабмін звільнив голову комісії Олега Гайдука й членів комісії Сергія Апасова, Олександра Склярова й Петра Семерея, призначивши замість них Володимира Звєрева, Надію Кострибу, Володимира Пащука й Сергія Колобова.

До складу комісії входить 8 чоловік, при цьому засідання вважається легітимним за участі 5 членів.

ІнАУ була створена в листопаді 2000 року з метою розвитку інтернету в Україні й на сьогодні охоплює понад 80 компаній телекомунікаційної галузі.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!