Система реєстрації підприємців стане електронною

Вівторок, 15 квітня 2008, 11:19

Державний комітет із питань регуляторної політики й підприємництва має намір повністю перевести в електронний режим систему державної реєстрації підприємців до кінця 2008 року.

Про це на прес-конференції повідомив голова Держкомпідприємництва Костянтин Ващенко.

"До кінця року мають намір перевести систему реєстрації в електронний режим", - сказав Ващенко.

Він додав, що поки підприємець одержує ряд довідок з Державної податкової адміністрації й органів статистики в друкованому вигляді.

Реклама:

Голова держкомітету підкреслив, що його відомство має намір домогтися, щоб підприємець при своїй реєстрації повинен був відвідувати тільки єдиного державного реєстратора, а вся інша документація йому приходила в електронному вигляді.

Ващенко зазначив, що в рамках цих дій комітет із 14 квітня почав приймати фінансову звітність у Єдиний державний реєстр підприємців на електронних носіях або через інтернет.

Він підкреслив, що з боку підприємців для цього потрібно тільки придбання електронного підпису й печатки, але при цьому нововведення заощадить час і кошти як підприємців, так і реєстраторів.

У квітні 2007 Кабінет Міністрів затвердив положення про Державний комітет із питань регуляторної політики й підприємництва.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!