Коломойський вирішив масштабно розважати жителів столиці

П'ятниця, 14 березня 2008, 12:34

Консалтингова компанія Jones Lang LaSalle повідомила, що "Приват" має намір побудувати найбільший в Україні торгово-розважальний центр на Московському проспекті в Києві.

Про це пише газета "Комерсант-Україна".

Компанія "Приватіст&Девелопмент" і "Приватбанк" Ігоря Коломойського й Геннадія Боголюбова мають намір побудувати на Московському проспекті в Києві багатофункціональний комплекс площею 205 тис. кв. м.

Як розповів начальник відділу торговельних площ Jones Lang LaSalle Ukraіne Євгенія Анічкова, площі ТРЦ, що входить у багатофункціональний комплекс, становитимуть 108 тис. кв. м, інші займуть офіси.

Реклама:

Планується, що в комплексі розміститься продуктовий гіпермаркет, супермаркет побутової техніки й електроніки, боулінг-клуб і кінотеатр. Будівництво комплексу почнеться в ІІ кварталі поточного року, а закінчиться до кінця 2009 року. Інвестиції в будівництво не розголошуються. Гендиректор Global Solutіons Сергій Тумасов оцінює їх  у $250-300 млн.

За словами Анічкової, багатофункціональний комплекс - перший проект компанії в сфері комерційної нерухомості в Україні.

"Раніше компанія розвивала такі проекти тільки в Росії, наприклад "Приватіст&Девелопмент" будує торговий центр на Каширському шосе в Москві", - розповіла Анічкова.

Також у 2004 році група "Приват" разом із російською "Ренова-Капітал" Віктора Вексельберга й структурами Олександра Мамута заснували холдинг "Міжнародне логістичне партнерство". До 2010 року МЛП планує будівництво складських комплексів загальною площею близько 1,5 млн кв. м у Росії й в Україні. У будівництво мережі логістичних комплексів класу А в Київській і Одеській областях МЛП має намір інвестувати $200 млн.

"Дотепер найбільшим ТРЦ вважався "Караван" на Луговій - площею 45 тис. кв. м", - заявив Тумасов. За його словами, Московський проспект - вдале місце для розміщення торговельних площ у Києві, вздовж проспекту проходить одна із найважливіших автомобільних доріг, що з'єднують Троєщину й Воскресенку з Подолом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!