Золото досягло історичного максимуму і перевищило "рекорд рекордів"

П'ятниця, 14 березня 2008, 10:34

Котирування золота на спотовому ринку на європейських торгах у четвер досягло історичного максимуму, сягнувши відмітки $1000 завдяки падінню долара.

На торгах 13 березня ціна на ф'ючерсні контракти на золото вперше перевищила "рекорд рекордів" у тисячу доларів за тройську унцію. Ця подія відбулася на відділенні Comex біржі New York Mercantile Exchange

Нестабільність на валютному і фондовим ринках призвели до того, що інвестори почали вкладатися в сирі й дорогоцінні метали, які вважаються найнадійнішим засобом заощадження активів. У результаті нафта, що ще наприкінці січня торгувалася на відмітках в 90 доларів за барель, на початку березня подорожчала до 110 доларів.

Експерти сировинного ринку вже кілька тижнів чекали, що золото перевищить психологічно важливу відмітку в тисячу доларів.

Реклама:

13 березня, відразу після перетину цієї межі, ціни трохи знизилися - до 997,7 долара за унцію. На початку січня 2008 року золото коштувало 850 доларів за унцію.

Наприкінці лютого долар уперше подешевшав до 1,5 євро, а 12 березня закріпився нижчим 1,55 євро. Курс американської валюти падає через побоювання рецесії і, одночасно, різкого зростання темпів інфляції в США.

"Лєнта.ру"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!