"Нафтогаз" збрехав про недійсність договору?

Середа, 12 березня 2008, 18:50

"Контракт між "Нафтогазом" та RosUkrEnergo від 6 березня є чинним згідно з нормами матеріального права Швеції, відповідно до яких цей контракт укладено", - сказав голова юридичної компанії "Сафронов та партнери" Валерій Сафронов у коментарі ЕП.

На думку правника, пункт 10.1 контракту чітко обумовлює, що контракт вступає в силу з дати його підписання та продовжує діяти до повного виконання сторонами своїх зобов'язань за ним.

Окрім того, згідно з матеріальним правом Швеції, за яким сторонами укладено контракт, його завіряння підписом не є необхідним, якщо інакше не обумовлено у самому документі, - вважає Сафронов. "За нормами шведського права, документ вступив у силу 6 березня і є чинним", - зазначив правник.

Раніше прес-секретар "Нафтогазу України" Валентин Землянський заявив, що укладений 6 березня у Москві контракт на закупівлю природного газу між "Нафтогазом" і RosUkrEnergo не є чинним.

Реклама:

Згідно з оприлюдненим сьогодні народним депутатом Юрієм Бойком текстом контракту, 6 березня "Нафтогаз України" погодився закупити у RosUkrEnergo 1,5 мільярда кубометрів газу з поставкою у січні-лютому 2008 р. за ціною $321 за 1000 кубічних метрів. Під документом стоїть підпис заступника голови правління НАКу Ігоря Діденка.

11 березня у своєму прес-релізі "Нафтогаз" заперечував існування контакту від 6 березня.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!