Делегація "Нафтогазу" вилетіла до Москви

Четвер, 28 лютого 2008, 15:04
Замголови правління "Нафтогазу України" Ігор Діденко вилетів до Москви на переговори з "Газпромом" щодо укладення договорів на постачання центрально- і середньоазіатського газу.

Як повідомив прес-секретар "Нафтогазу" Валентин Землянський: "Заступник глави вилетів на переговори. Розглядатимуться питання контрактації газу, що надходить із Середньої та Центральної Азії в Україну".

За словами Землянського, поки невідомо, скільки часу Діденко проведе в Москві. "Усе залежатиме від перебігу переговорів", - додав представник компанії.

Раніше "Нафтогаз" заявив про відсутність із боку "Газпрому" яких-небудь підтверджених боргів за спожитий природний газ.

Глава "Газпрому" заявляв, що проблема з українською заборгованістю за російський газ досі не вирішена.

Реклама:

Нагадаємо, що з 12 лютого йде робочий процес між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" у рамках домовленостей президентів України та Російської Федерації.

26 лютого увечері "Нафтогаз України" заявив, що перерахував ЗАТ "Укргаз-Енерго" близько 1,7 млрд грн у рахунок погашення заборгованості за імпортний природний газ, поставлений у листопаді-грудні 2007 року.

Проте 27 лютого "Укргаз-Енерго" заявило, що борг НАК "Нафтогаз України" перед спільним підприємством ЗАТ "Укргаз-Енерго" за використаний до 1 січня 2008 року газ перевищує 1,367 млрд грн без урахування штрафів і пені.

14 лютого "Нафтогаз України" погасив першу частину боргу "Газпрому" за отриманий від "Укргаз-Енерго" газ. Сума перерахованих коштів становила понад 500 млн гривень.

20 лютого "Нафтогаз" заявив про перерахування на рахунки "Укргаз-Енерго" додаткових 898,9 млн гривень газового боргу.

ЕП за матеріалами РІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!