Турчинов: Могилевич не чинив злочини на теренах України

П'ятниця, 22 лютого 2008, 19:06

Україна не порушувала кримінальних справ щодо Семена Могилевича, повідомив журналістам перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов у п'ятницю.

"На сьогодні мені не відомо, щоб він до своїх проблем ще й чинив злочини на території України", - сказав він.

Як повідомлялося, слідство 30 січня офіційно пред'явило Володимиру Некрасову і Сергієві Шнайдеру (він же Могилевич) обвинувачення за статтею 199 КК Російської Федерації - ухиляння від сплати податків або зборів з організацій.

Шандер був затриманий у Росії одночасно з власником мережі магазинів "Арбат-Престиж" Некрасовим. Пізніше Останкінський суд Москви видав санкції на арешт Некрасова і Могилевича.

Реклама:

Відповідаючи на питання про інформацію в низці ЗМІ про те, що Шнайдер належить до злочинних кіл, його адвокат Олександр Погонченков сказав: "Такої інформації я не маю. Що стосується оперативної довідки слідства, то там є один нюанс - жодного вироку, у жодній країні щодо Шнайдера нема".

Тим часом, згідно з даними джерел "Інтерфаксу" у правоохоронних органах, у США Могилевич обвинувачувався в шахрайстві, рекеті і відмиванні грошей. За їх даними, людина, відома як Могилевич, також відома у кримінальних колах Росії і зарубіжжя як "Дон Сименон" і "Людина із сьома обличчями".

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!