Поляки стали більше вкладати в економіку України

Середа, 13 лютого 2008, 18:04

Україна зазначає, що в 2007 році кількість польських інвестицій в українську економіку збільшилася.

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ.

11 лютого посол України Олександр Моцик зустрівся із заступником міністра економіки Польщі Мартіном Корольцем.

Під час зустрічі співрозмовники вказали на відчутний прогрес у зростанні польських інвестицій в економіку України - за ІІІ-й квартал 2007 року їх обсяг зріс на 280 млн доларів, що є найбільш динамічно зростаючим показником в українсько-польських інвестиційних відносинах із моменту здобуття Україною незалежності.

Реклама:

Також учасники зустрічі звернули увагу на позитивну динаміку зростання товарообігу між двома країнами, обсяги якого за результатами 11 місяців 2007 порівняно з аналогічним періодом 2006-го виросли на 22% і досягли рекордної цифри 4 074 млн доларів.

У зв'язку із цим посол проінформував польську сторону про кроки, яких вживає український уряд для вдосконалення законодавчої й нормативної бази державного регулювання процесів іноземного інвестування, створення сприятливого інвестиційного клімату й стимулювання інвестиційної діяльності.

Також сторони обговорили стан підготовки до проведення чергового засідання українсько-польської міжурядової комісії з економічного співробітництва, що незабаром пройде у Варшаві.

Нагадаємо, Польща задоволена динамікою зростання польських інвестицій у листопаді 2007 року в економіку України.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!