Рудьковський каже, що в Токіо літав за дорученням Януковича

Четвер, 24 січня 2008, 17:51

Екс-міністр транспорту Микола Рудьковський категорично обурений заявою МВС України.

Про це він заявив у відповідь на заяву МВС про нецільове використання державних коштів на поїздку делегації міністерства транспорту до Токіо.

"Поїздка делегації Мінтрансзв'язку до м.Токіо відбувалась відповідно до доручення Кабінету Міністрів України, узгодженого з МЗС, на офіційне запрошення японської сторони", - йдеться в заяві Рудьковського, поширеній прес-службою СПУ.

За його словами, метою візиту, зокрема, було "проведення низки перемовин щодо будівництва терміналу в МА "Бориспіль", будівництва мосту в м. Миколаєві, будівництва швидкісної залізничної гілки з аеропорту Бориспіль до м. Києва та співпраці в портовій галузі. Одне з основоположних питань візиту - новий термінал у Борисполі, не вирішувалося роками".

Реклама:

У рамках візиту, зокрема, відбулися зустрічі делегації з керівництвом транспортних корпорацій "Ніссін", "ІТОЧУ", "Міцубісі", "Сумітомо", "Ісікавадзіма Харіма Хеві Індастріз", виконавчим віце-президентом Східнояпонської залізничної компанії, що експлуатує швидкісні потяги "Сінкансен" та зі старшим виконавчим директором Японського банку міжнародного співробітництва (ЯБМС) Хіросі Саіто, який фінансує проект терміналу в Борисполі, повідомив Рудьковський.

Роками всі відрядження фінансувались із позабюджетних коштів або не фінансувались узагалі.

"Нерідко я платив за перельоти чи готель із особистих коштів і, повірте, жодного разу не просив компенсувати витрати, навіть якщо це був чартер. До речі, в Мінтрансі де-юре немає і жодної службової машини, я їздив на особистій", - заявив Рудьковський.

"Усі посадові особи повинні нести відповідальність за прийняті ними рішення та вчинені дії.  Але це стосується і правоохоронців", - додав екс-міністр.

"Я вважаю, не личить правоохоронцям поширювати відверто недостовірну інформацію, як, наприклад, про якийсь чартерний рейс до Брюсселю за 98 тис. доларів, на якому мене точно не було, або признаватись у тому, що не можуть знайти жодного підтвердження зустрічам цілої делегації Міністерства за участі представників посольства. Відділити політику від роботи правоохоронних органів так само важливо, як і бізнес від влади, - зазначає Рудьковський.

Як повідомляла ЕП, працівники МВС виявили сумнівне закордонне відрядження посадовців Мінтрансзв'язку до Токіо, що призвело до незаконних витрат державних коштів на суму 122 тисячі 213 гривень.

"Економічна Правда" за матеріалами "Української Правди"

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!