На українську "дочку" МТС завели кримінальну справу

Четвер, 24 січня 2008, 16:31

Проти ЗАТ "Український мобільний зв'язок" порушено кримінальну справу в зв'язку з невиконанням забезпечувального заходу, обраного Госпсудом Києва за позовом ТОВ "Голден Телеком", що забороняє УМЗ закривати доступ до своїх мереж "Голден Телекому".

Справа порушена Печерською районною прокуратурою Києва за поданням Державної виконавчої служби, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на лист прокуратури.

За словами юридичного радника "Голден Телекому", керівного партнера юрфірми "Ільяшов і партнери" Михайла Ільяшова, копія вказаного листа, крім виконавчої служби, спрямована народному депутату, заступнику голови комітету ВР із питань правосуддя Олені Шустик.

В УМЗ наразі не змогли прокоментувати факт порушення кримінальної справи, заявивши, що компанія не одержувала офіційних документів.

Реклама:

У той же час джерело в компанії відзначило, що юристи УМЗ вважають нинішню ситуацію досить заплутаною. Вони посилаються, зокрема, на інформацію про те, що "Голден Телеком" оскаржив прийняту за його ж позовом до УМЗ ухвалу суду.

Директор із корпоративного управління і контролю УМЗ Олег Проживальський заявив про наміри компанії звернутися в Нацкомісію регулювання зв'язку й Антимонопольний комітет із проханням провести розслідування факту існування змови між низкою операторів проти УМЗ.

Як відомо, УМЗ увечері 11 січня закрила абонентам "Голден Телекому" прямий доступ до своїх мереж у Києві, Львові, Одесі, Дніпропетровську і Донецьку.

У прес-релізі "Голден Телекому", розповсюдженому з цього приводу, відзначалося, що в такий спосіб УМЗ порушила рішення Госпсуду Києва про забезпечувальні заходи за позовом до неї "Голден Телекому" про незаконне розірвання договору про обмін трафіком між операторами.

Гендиректор УМЗ Павло Павловський наприкінці грудня 2007 року повідомив, що компанія не має наміру продовжувати з "Голден Телекомом" договір про прямий обмін трафіком у 2008 році, тому що він вимагає зниження на 10% чинної ставки інтерконекту.

"Голден Телеком", у свою чергу, звинуватив УМЗ у спробі підняти ставку інтерконекту "до рівня вищого, ніж у 2006 році".

Спроба переговорів між компаніями із залученням НКРЗ 22 січня 2008 року не привела до будь-яких результатів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!