Пінчук остаточно продав свій банк за понад 2,2 мільярда доларів

Четвер, 24 січня 2008, 11:24

Bank Austria Creditanstalt, відповідальний у UniCredit Group за комерційний банківський бізнес у Центральній і Східній Європі, завершив придбання 94,2% акцій Укрсоцбанку у групи інвесторів, представлених міжнародною консалтинговою компанією EastOne.

"Ціна купівлі на закриття становила 1,525 млрд євро (2,211 млрд доларів за поточним курсом)", - ідеться в прес-релізі UniCredit.

"Придбання USB укріплює позиції UniCredit Group в Україні, яка має одне з найстрімкіших зростання серед економік регіону", - підкреслюється в прес-релізі компанії.

АКБ "Укрсоцбанк", що входить до групи найбільших банків України, заснований у вересні 1990 року. Мережа банку налічує 508 установ, із них - 27 обласних філій і 481 відділення. Персонал банку налічує понад 10 тис. осіб.

Станом на 1 січня 2008 року: чисті активи банку становили 31,213 млрд грн, кредитний портфель - 24,164 млрд грн, обсяг коштів юридичних осіб на строкових і поточних рахунках - 7,638 млрд грн, обсяг коштів фізичних осіб на строкових і поточних рахунках - 7,474 млрд грн, капітал сягнув 3,3 млрд грн, а чистий прибуток - 362 млн грн.

Реклама:

Нагадаємо, Укрсоцбанк перебував у власності Interpipe Group, яка, в свою чергу, належить українському мільярдеру Вікторові Пінчуку.

UniCredit Group є однією з найбільших фінансових груп в Європі. Наразі приблизна ринкова капіталізація групи становить 70 мільярдів євро. UniCredit представлена в 23 країнах і є найбільшою фінансовою групою в Східній Європі.

"Економічна Правда"

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!