Секретаріат хоче перегляду Бюджету-2008

П'ятниця, 18 січня 2008, 15:51

Секретаріат виступає за перегляд параметрів Державного бюджету на 2008 рік і розміру соціальних виплат у разі погіршення Кабінетом Міністрів прогнозу інфляції з 9,6% до 12,5% у нинішньому році.

Про це журналістам заявив керівник головної служби соціально-економічного розвитку Секретаріату Роман Жуковський.

"У вівторок міністр економіки заявив про можливий перегляд інфляції до 12,5%. Такий перегляд матиме вплив на значну кількість громадян. Ми підрахували, що якщо інфляція буде на 3% вища, то за рік кожен пенсіонер недоодержить 170 гривень", - сказав він.

Жуковський підкреслив, що головна служба соціально-економічного розвитку Секретаріату буде рекомендувати президентові звернутися до уряду з ініціативою перегляду параметрів Держбюджету-2008 і розміру соцвиплат у разі погіршення прогнозу інфляції.

Реклама:

За оцінками Секретаріату, доходи в Державний бюджет слід збільшити приблизно на 8 мільярдів гривень, а перегляду повинні підлягати всі соціальні виплати, розмір яких пов'язаний із величиною прожиткового мінімуму.

Як повідомлялося, 15 січня міністр економіки Богдан Данилишин заявив про прогноз інфляції в 2008 році на рівні 10,5-12,5%.

Держбюджет-2008 розрахований на основі інфляції 9,6%.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!