Тимошенко вирішила продати КГЗКОР. Після зустрічі з Мітталом?

П'ятниця, 18 січня 2008, 12:31

Уряд розпочав підготовку до приватизації Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислювальних руд (КГЗКОР).

Про це пише "Комерсант-Україна".

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко надіслала відповідне доручення в Мінпромполітики. За інформацією видання, це відбулося після зустрічі прем'єра із главою найбільшої сталеливарної компанії світу ArcelorMіttal Лакшмі Мітталом.

У такий спосіб глава уряду показала незацікавленість у створенні спільного підприємства з добудування КГЗКОРу з консорціумом "Смарт-Холдингу" Вадима Новинського й російського "Металоінвесту" Алішера Усманова.

Реклама:

Про те, що ініціатором приватизації Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислювальних руд цього року є прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, розповів заступник міністра промислової політики Сергій Грищенко. За його словами, Тимошенко видала окреме доручення "ініціювати прийняття документів законодавчого й нормативного характеру, необхідних для проведення продажу КГЗКОРу.

Підприємство вже внесене в "Перелік держпідприємств і відкритих акціонерних товариств, які підлягають першочерговій підготовці до продажу в 2008 році".

Джерело видання в уряді розповіло, що доручення було видано відразу після зустрічі Юлії Тимошенко із главою найбільшої сталеливарної компанії у світі ArcelorMіttal Лакшмі Мітталом.

"У ході цієї зустрічі обговорювалося й питання КГЗКОРу ",- підтвердив глава представництва ArcelorMіttal-Кривой Ріг у Києві Вадим Гуров. За словами високопоставленого джерела Ъ в уряді, на зустрічі ArcelorMіttal наполягав на проведенні відкритого конкурсу із продажу КГЗКОРу. "Компанія повідомила, що веде переговори із країнами, що брали участь у будівництві підприємства, про викуп їхньої частки", - повідомив співрозмовник "Комерсант-Україна".

Раніше перший міністр Олександр Турчинов заявив, що допускає приватизацію КГЗКОРу в 2008 році.

Президент Віктор Ющенко заявив, що хоче чіткого визначення ролі КГЗКОРу на ринку.

КГЗКОР, що почали будувати в 1983 році СРСР, ГДР, Чехословаччина, Угорщина й Румунія, зараз побудований на 70%, при будівництві КГЗКОРу передбачалося, що сировинною базою для нього будуть запаси окислювальних руд у Новокриворізького ГЗКу, що зараз входить до складу Арселор Міттал Кривій Ріг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!