На Львівщині стався "агроконфлікт"

П'ятниця, 11 січня 2008, 17:22

Колишнє керівництво ВАТ "Агрофірма "Провесiнь" перешкоджає діяльності нового глави правління компанії - Анатолія Сопронюка.

Про це повідомила ЕП прес-служба агрофірми.

У листопаді 2007 року на загальних зборах акціонерів ВАТ "Агрофірма "Провесiнь" більшістю голосів було ухвалено рішення про зміну керівництва компанії. Замість Івана Півня на посаду глави правління був призначений Анатолій Сопронюк.

Акціонери прийняли рішення про звільнення Івана Півня, ґрунтуючись на рішенні Апеляційного суду Львівської області, який підтвердив законність порушення кримінальної справи стосовно Івана Півня за фактом зловживання службовим становищем.

Реклама:

14 грудня 2007 року Господарський суд Київської області прийняв ухвалу №19/ 564-07 про допуск Сопронюка до управління ВАТ "Агрофірма "Провесінь", про зобов'язання державного реєстратора Львівської міської ради внести зміни до Єдиного державного реєстру про нового керівника ВАТ – Сопронюка і допустити нового керівника до управління підприємством.

За словами Сопронюка, на сьогодні йому фізично перекрито доступ на підприємство. Крім того, екс-керівник ВАТ "Провесiнь" Іван Півень ініціює і проводить заходи провокативного характеру, метою яких є дискредитація нового правління компанії.

"Голодування і пікети, ініційовані нібито від імені трудового колективу, – не більше, ніж провокація. Таким чином екс-керівництво хоче уникнути відповідальності за свої дії, незаконність яких підтверджена судом", - відзначив Сопронюк.

"Колишнє керівництво намагається маніпулювати громадською думкою, використовуючи резонансну тему рейдерства. При цьому не оприлюднюють той факт, що Іван Півень є фігурантом низки кримінальних справ, відкритих стосовно нього в другій половині 2007 року", - говорить Сопронюк.

У той же час він відзначив, що обвинувачення в рейдерстві на адресу нового керівництва, які звучать у ряді ЗМІ, абсолютно не обґрунтовані.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!