Киргизії сподобались українські пропозиції

Понеділок, 29 жовтня 2007, 17:59

Киргизія позитивно оцінила пропозиції України, отримані під час засідання Робочої групи зі вступу України до Світової організації торгівлі, яке з 25 жовтня відбувалося в Женеві.

Про це повідомив керівник Торговельно-економічної місії посольства України в Швейцарії Володимир Балута.

Він зазначив, що сам не брав участь у переговорах, проте проінформований про те, що "пропозиції, які почула Киргизія від України, їй сподобалися, і їхня делегація просить розробити ці пропозиції й направити для розгляду".

При цьому Балута зазначив, що досягнуто домовленість про продовження українсько-киргизьких переговорів, проте Киргизія поки не зняла питання про борги.

Реклама:

Балута також повідомив, що чергове засідання Робочої групи щодо вступу України до СОТ завершилося.

Раніше в понеділок перший віце-прем`єр, міністр фінансів Микола Азаров повідомив, що доручив українській делегації на переговорах щодо вступу України до СОТ у Женеві погодитися з умовами, що висуває Киргизія.

Киргизія заявляє, що врегулювання питання боргу України перед Киргизією в розмірі понад 276 млн дол., що залишився з часів СРСР і визнаний Киргизією як недержавний борг України, тільки сприятиме прогресу в переговорному процесі в рамках робочої групи щодо вступу України до СОТ.

Україна завершила переговори з усіма членами Робочої групи СОТ, окрім Киргизстану, підписавши 49 протоколів про взаємний доступ на ринки товарів і послуг.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!