У Азарова відзвітувалися щодо Бюджету-2006

П'ятниця, 25 травня 2007, 13:59

У 2006 році український уряд зміг виконати усі свої соціальні зобов'язання.

Про це сьогодні заявив заступник міністра фінансів Вадим Копилов, виступаючи на пленарному засіданні Верховної Ради зі звітом про виконання Державного бюджету на 2006 рік.

Копилов зазначив, що торік уряд у повному обсязі профінансував підвищення заробітної плати працівникам бюджетної сфери, виплати державної допомоги малозабезпеченим родинам з дітьми, інвалідам з дитинства, дітям інвалідам та іншим незахищеним категоріям населення.

За словами заступника міністра фінансів, у 2006 році витрати соціального характеру на 38,2% перевищили показник 2005 року.

Реклама:

"У другому півріччі було розпочато фінансування понад сорока бюджетних програм, на які за перші сім місяців не було витрачено ні копійки", – сказав заступник міністра, зазначивши, що серед цих програм було "фінансування поступової компенсації втрат громадян від знецінювання грошових заощаджень та централізованих заходів щодо трансплантації органів і тканин".

Копилов також повідомив, що в II півріччі 2006 року було розпочато фінансування капітальних витрат для вирішення соціально-економічних проблем. Зокрема, у регіонах були активізовані розрахунки з погашення заборгованості по різниці комунальних тарифів.

"На капітальні витрати з державного бюджету за останні п'ять місяців виділено у 2,1 рази більше коштів, ніж за перші сім місяців. У цілому за 2006 рік капітальні витрати збільшені на 41%", – підкреслив Копилов.

Крім того, за його словами, на 2007 рік уже закладені "реальні запобіжні заходи, спрямовані на посилення захисту населення в умовах підвищення вартості житлово-комунальних послуг".

"Таким чином, реалістична бюджетна політика в другій половині 2006 року і на 2007 рік дозволила пом'якшити тарифний шок для українських громадян", – додав він.

Нагадаємо, раніше Кабмін схвалив звіт про виконання закону "Про Державний бюджет на 2006 рік" з доходами в сумі 133 млрд. 521,7 млн. грн., витратами – 137 млрд. 108,1 млн. грн., обсягом повернення кредитів – 858,6 млн. грн. та обсягом надання кредитів – 1 млрд. 48,9 млн. грн., з дефіцитом у розмірі 3 млрд. 776,7 млн. грн.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!