Росіяни зірвали збори акціонерів "Київстар GSM"

Вівторок, 12 грудня 2006, 13:05

Позачергові збори акціонерів провідного українського оператора мобільного зв'язку ЗАТ "Київстар GSM", призначені на 10:00 вівторка, не відбулися через неявку міноритарного акціонера ТОВ "Сторм", якому належить 43,5% акцій.

"Представник "Сторм" не з'явився й не зареєструвався", - повідомляє прес-служба норвезької компанії Telenor, якій належить 56,5% акцій ЗАТ, передає "Інтерфакс-Україна".

На зборах передбачалося обрати нову раду директорів компанії й внести зміни в устав відповідно до рішення Верховного суду, який розглядав суперечку акціонерів про представництво в органах управління.

У прес-службі уточнили, що на 14:00 вівторка призначено другі збори акціонерів "Київстару", на які винесено питання, які стосуються фінансової діяльності "Київстару", а також затвердження нового контракту із президентом ЗАТ Ігорем Литовченко.

Як повідомлялося, Верховний суд 3 жовтня 2006 року підтвердив рішення Вищого господарського суду (ВГСУ) від 22 грудня 2005 року, прийняте по позову "Сторму", і зобов'язав привести устав "Київстару" у відповідність із нормою законодавства, відповідно до якої тільки акціонери можуть бути обрані в раду директорів АТ.

Реклама:

"Сторм", дочірня структура Altimo ("Альфа-Тєлєком"), запропонував сформувати раду з 9 членів: по трьох - від Telenor і "Сторму" і трьох незалежних директорів.

У свою чергу Telenor пропонує включити в раду директорів п'ять своїх представників і чотири представники "Сторму", що, на думку мажоритарного акціонера, відображає співвідношення приналежних їм часток у статутному капіталі - відповідно 56,5% й 43,5%.

При цьому норвезька компанія посилається на відповідне роз'яснення ВГСУ від 20 жовтня.

Представники "Сторму" бойкотують зборів ради директорів й акціонерів "Київстару" протягом близько двох років.

"Київстар" є найбільшим українським мобільний оператором, станом на 1 листопада він обслуговував 18,26 млн. абонентів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!