2006 рік став переломним для українського IT-бізнесу

Вівторок, 12 грудня 2006, 19:38

2006 рік став переломним для України в галузі розвитку IT, особливо в частині роздрібних продажів і рітейлу.

Якщо раніше зростання ринку випереджало попит, то вже в 2007 році можна прогнозувати серйозні зміни, які торкнуться всі компанії. Таку думку висловив Володимир Колодюк, президент холдингу AVentures Group.

"Якщо раніше компанії більше звертали увагу на збільшення площ й активне зростання, то тепер увага зміститься на витрати", - повідомив Колодюк.

Колодюк заявив, що холдинг має намір подвоїти обсяги продажів у наступному році. У той же час, він відзначив, що не має наміру гнатися за відкриттям нових точок продажів, а ставить перед собою завдання збільшення обсягу продажів існуючих магазинів на 20-30%.

Реклама:

"Я буду концентрувати увагу не на розширення, а на ефективність бізнесу...", - відзначив Колодюк.

За словами керівника холдингу, стає зрозуміло, що відкриття нових площ не є ефективним, і багатьом гравцям доводиться задуматися про рентабельність, зокрема, цього року було закрито близько 4-5 магазинів Unitrade.

Холдинг AVentures Group працює на українському ринку IT-електроніки з 1994 р. На даний момент до холдингу входять група дистриб'юторських (Direct Line, Udicom, Service Master), і група роздрібних (Unitrade, City.com, melofon) компаній.

Оборот AVentures Group в 2005 році склав 430 млн. дол. За прогнозами, в 2006 році сумарний оборот холдингу складе 1 млрд. дол.

Ліга

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!