Гайдук з Бойком поїхали до Брюсселя

Понеділок, 20 листопада 2006, 10:32

Питання безпеки поставок природного газу в Європу та ефективна співпраця ЕС з партнерами в галузі енергетики обговорюватиметься у Брюсселі за участі представників України.

На конференції виступлять голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу, Верховний представник ЄС з зовнішньої політики й політики безпеки Хав’єр Солана, комісари Євросоюзу, які відповідають за зовнішні відносини і політику сусідства, енергетику, торгівлю, розвиток і гуманітарні відносини.

Україну на конференції представлятимуть секретар Ради з національної безпеки й оборони Віталій Гайдук, міністр палива та енергетики Юрій Бойко, заступники глави Секретаріату президента Арсеній Яценюк та Олександр Чалий, повідомляє Радіо "Свобода".

На конференції будуть присутніми міністри закордонних справ або енергетики з 30 країн, а також промисловці, науковці, представники міжнародних організацій.

Реклама:

"Під час наших дводенних дебатів ми говоритимемо, як ми можемо розвинути більш послідовну і скоординовану зовнішню політику з енергетики, як розвинути енергетичний ринок і як ми можемо розвивати партнерство, що дозволить країнам за межами енергоринку ЄС більше інтегруватися на цей ринок", розповіла речниця Комісара ЄС з зовнішніх відносин і політики сусідства Емма Едвін.

Як відомо, у березні Єврокомісія оприлюднила так звану "Зелену книгу", де представлено нову енергетичну стратегію ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!