Рудьковський проти, щоб його вотчину приватизували

П'ятниця, 17 листопада 2006, 17:18

Міністр транспорту та зв'язку Микола Рудьковський висловлюється проти передачі підприємств транспортної інфраструктури України в приватну власність.

Таку думку міністр озвучив в п'ятницю в Києві, коментуючи плани відомства по приватизації підприємств галузі на тлі зростаючої інвестиційної привабливості українського транспортного сектора, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Рудьковського, він виступає противником приватизації не як член Соціалістичної партії, а з економічних мотивів.

За словами міністра, якщо залізниця, аеропорти, морські порти буде передано в приватну власність, це відразу спричинить подорожчання послуг, про що свідчить як закордонний досвід приватизації підприємств транспортної галузі, зокрема, Польщі та Казахстану, так і український досвід приватизації підприємств інших важливих секторів економіки.

Реклама:

Як приклад Рудьковський привів енергетичний сектор, де "у приватизованих обленерго тарифи на 15-20% вище, ніж у державних".

У числі можливих шляхів залучення інвестицій у транспортний комплекс, і, зокрема, в автодорожний сектор, міністр виокремив будівництво та експлуатацію автомагістралей на умовах концесії, коли, за його словами, "і держава може бути партнером".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!