Банківський сектор України для іноземців як медом помазаний

П'ятниця, 6 жовтня 2006, 15:01

Привабливість банківського сектору України для іноземного капіталу підвищилася, повідомив перший заступник глави НБУ Анатолій Шаповалов.

"Значно підвищилася привабливість українських банків для іноземних інвесторів. Частка іноземного капіталу в загальній сумі капіталу українських банків на сьогодні становить 22%", - сказав він на з'їзді Асоціації українських банків (АУБ) у п'ятницю, інформує "Інтерфакс-Україна".

За даними Шаповалова, до вересня в Україні діяло 30 банків за участю іноземного капіталу, при цьому 11 з них - з 100%-им іноземним капіталом.

На думку банкіра, приплив іноземного капіталу в банківську систему підвищить конкуренцію і якість роботи банків, а також буде сприяти припливу інвестицій.

Реклама:

"В умовах глобалізації ми не зможемо загородитися якимсь парканом від участі іноземного капіталу. Навіть якщо ми й прийняли б якісь обмеження, то кращі підприємства підуть на зовнішній ринок і будуть одержувати кредити не в банківській системі, а на міжнародних ринках", - відзначив Шаповалов.

Як повідомлялося, наприкінці серпня Шаповалов заявив, що з початку 2006 року сума іноземного капіталу в зареєстрованому статутному капіталі банків збільшилася на 42%, а його частка досягла 22% (тоді як до початку 2005-го вона становила лише 10%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!