Янукович все-таки "випустить джина з пляшки"?

Середа, 11 жовтня 2006, 16:23

10 жовтня Мінприроди внесло на розгляд Міжвідомчої комісії дороблений проект угоди про розподіл вуглеводнів, добутих на Прикерченській ділянці надр шельфу Чорного моря компанією "Венко Інтернешнл ЛТД" техаського мільярдера Джина Ван Дайка.

Раніше наказом Мінприроди було створено групу фахівців від Мінприроди, Мінекономіки, Мінфіну, Мінпаливенерго, Мін'юсту, МВС, ДПА, Держмитслужби, Держкордону, Держміськпромнагляду, НАН для узгодження спірних позицій за Угодою, передає прес-служба Мінприроди.

Разом з експертами "Венко" та "Джей-Эн-Ар" (Великобританія) з 21.09.06 по 10.10.06 напрацьовано ряд зауважень.

Дороблений проект угоди, у якому враховано більшість із 160 зауважень міністерств та відомств, спрямовано на узгодження зазначеним вище органам державної влади.

Реклама:

12 жовтня планується розглянути проект на засіданні Міжвідомчої комісії, на яку, відповідно до законодавства, покладена функція остаточної доробки, узгодження з інвесторами та подачі на розгляд Кабміну.

Нагадаємо: у квітні поточного року компанія "Венко" названа переможцем конкурсу на користування надрами Прикерченської ділянки шельфу Чорного моря.

У проекті угоди про розподіл продукції (УРП), поданої "Венко", передбачалося значне збільшення частки продукції, яка розподіляється, на користь компанії, що суперечило попереднім переговорам, не задовольняло українську сторону.

Таким чином, проект УРП вимагав подальших доробок і погоджень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!