Податки з бюджету Януковича вдарять по малому та середньому бізнесу – радник Ющенка

Середа, 27 вересня 2006, 14:07

Радник президента Володимир Лановий вважає, що скасування спрощеної системи оподаткування для підприємств малого та середнього бізнесу призведе до істотного скорочення кількості таких підприємств.

Про це він заявив на прес-конференції у середу, передає Ліга.

Лановий повідомив, що в проекті Держбюджету на 2007 рік уряд заклав норму, яка передбачає скасування спрощеної системи оподаткування для підприємств малого та середнього бізнесу, - ця система буде діяти тільки для фізичних осіб.

Він вважає, що ця норма обгрунтована, оскільки велика кількість великих підприємств розділили свої господарські структури на кілька маленьких підприємств, які окремо зареєстровані та сплачують податки за спрощеною системою.

Реклама:

Для того щоб уникнути таких кроків з боку великого бізнесу, уряд хоче впровадити новий механізм.

"Так, але, крім "А", необхідно сказати і "Б" і "В", і так далі", - сказав Лановий, додавши, що у випадку вступу в силу цієї норми реальні підприємства малого та середнього бізнесу не зможуть виконувати свої податкові зобов'язання.

Радник президента підкреслив, що в усьому світі для таких підприємств передбачається спрощена система оподатковування.

"Виходить, якщо в такий спосіб із плеча сокирою буде рубати уряд, то ми втратимо велику кількість малих та середніх підприємств... І я думаю, що сподівання уряду не виправдаються щодо росту надходжень", - підкреслив Лановий.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!