Французи готові приватизувати шахти та ТЕС України

Понеділок, 18 вересня 2006, 11:59

Французькі компанії готові брати участь у приватизації вугільних підприємств і теплових електростанцій України, повідомив посол Франції в Україні Жан-Поль Везіан.

"Ділові кола Франції зацікавлені у співробітництві з Україною. Це, в першу чергу, стосується приватизації вугільних підприємств і теплових електростанцій, впровадження технологій із утилізації шахтного метану", - сказав посол у ході зустрічі з міністром вугільної промисловості Сергієм Тулубом у Києві в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

Голова Мінвуглепрому відзначив високу інвестиційну привабливість буровугільного комплексу України, а також виразив зацікавленість у реалізації спільних із французькими інвесторами проектів із утилізації шахтного метану.

"Буровугільний комплекс України надзвичайно привабливий для інвесторів. Прямо на розрізах можна побудувати теплові електростанції і щорічно мати по 6 млрд. кВт-г електроенергії", - сказав Тулуб.

Реклама:

Міністр підкреслив, що промисловим видобутком шахтного метану в Україні,незважаючи на його значні запаси, поки ефективно займаються тільки два підприємства - шахта ім. Засядько та "Краснодонвугілля.

Жан-Поль Везіан запропонував голові Мінвуглепрому детально обговорити підняті на зустрічі питання із представниками ділових кіл Франції на франко-українському енергетичному форумі, що пройде в Києві 18-19 жовтня.

Дана зустріч відбулася з ініціативи французької сторони.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!