Ціни на столичні квартири перевищують $1,5 тис. за кв. м. Огляд ринку нерухомості

Вівторок, 22 серпня 2006, 11:30

За даними інформаційно-аналітичного порталу www.kanzas.ua, за минулий тиждень із 14 по 21 серпня 2006 р. індекс вартості вторинної нерухомості Києва виріс на 25 дол./кв.м. Поточне значення індексу вартості вторинної нерухомості Києва становить 1507 дол./кв.м.

У цей час ринок нерухомості перебуває у фазі активного зростання цін, передає Finance.ua.

Приріст вартості за минулий тиждень становить 1,68%, кількість пропозицій виставлених на продаж квартир також збільшилася. Однак виставлені за останній тиждень квартири істотно не вплинули на структуру пропозиції.

Зростання цін спостерігається у всіх сегментах ринку, найяскравіше відображаючись все-таки на квартирах нижнього цінового діапазону.

Реклама:

Індекс цінового очікування за минулий тиждень також виріс. Поточне значення перебуває в позитивній області й становить 0,85%. Сьогоднішнє значення індексу говорить про велику ймовірність подальшого підвищення вартості вторинного житла Києва.

Передумов і реальних факторів, які привели б до зниження цін у найближчій перспективі, немає.

Поточне значення індексу прибутковості становить 2,54 щодо середньозваженої ставки прибутковості по довгострокових українських банківських депозитах, яка станом на червень 2006 року склала 9,5 %, за даними Національного банку. На сьогоднішній день вкладати гроші у нерухомість значно вигідніше, ніж тримати їх у банку на депозиті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!