Борг НАК "Нафтогаз" перед "Укргаз-Енерго" перевищив $200 млн.

Понеділок, 3 липня 2006, 10:05

Борг Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" перед ЗАТ "УкрГаз-Енерго" за поставки імпортного газу продовжує збільшуватися і вже перевищив 200 млн. дол.

Про це повідомило джерело в "УкрГаз-Енерго", передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, наприкінці червня НАК розрахувався тільки за поставки у квітні.

Він додав, що така ситуація може привести до виникнення фінансового розриву "УкрГаз-Енерго" уже в липні і тому вимагає якнайшвидшого вирішення.

Реклама:

Джерело підкреслило, що "УкрГаз-Енерго" чітко виконує свої зобов'язання перед продавцем газу - RosUkrEnergo AG, і не має перед ним заборгованості.

Як вважає джерело, ріст заборгованості "Нафтогазу" перед "УкрГаз-Енерго" дозволив НАК знизити свій борг перед RosUkrEnergo AG за отриманий на початку року газ із 600 млн. дол. до 382 млн. дол.

Співрозмовник агентства пояснив, що в цей час НАК "Нафтогаз" одержує від "УкрГаз-Енерго" щомісяця близько 1 млрд. куб. м імпортного газу для подальшої поставки підприємствам теплокомуненерго.

ЗАТ "УкрГаз-Енерго" створено 2 лютого 2006 року відповідно до угоди про врегулювання відносин у газовій сфері між НАК "Нафтогаз України", ВАТ "Газпром" і RosUkrEnergo AG від 4 січня 2006 року.

Його акціонерами є НАК і RosUkrEnergo, яким належить по 50%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!