Азаров хоче, щоб АН-148 виробляли в Україні

Вівторок, 16 жовтня 2007, 19:12 -

Україна в питанні спільного виробництва з Росією літака АН-148 виходить із того, що літак повинен вироблятися на українській території, заявив перший віце-прем’єр, міністр фінансів Микола Азаров.

Про це він заявив у вівторок у Києві, коментуючи заяву російської сторони про можливу відмову від спільного з Україною виробництва АН-148 у разі відмови української сторони передати документацію на літак.

Азаров зазначив, що в питанні спільного виробництва літака "поки ведуться переговори".

Реклама:

Разом із тим, як підкреслив перший віце-прем’єр: "Угоди повинні бути взаємовигідні та включати обов’язкове виробництво АН-148 на території України".

Тим часом, раніше президент російської Объединенной авиастроительной корпорации (ОАК) Алєксєй Фьодоров заявив журналістам, що ОАК націлена на найтіснішу та найактивнішу співпрацю з держконцерном "Авіація України" аж до об’єднання в одну компанію.

За його словами, найбільш активна співпраця з українським авіапромом сьогодні розвивається за проектом АН-148, оскільки тут визначені умови та можливості тісної кооперації з двома паралельними фінансовими елементами збірки літаків у Києві та Воронежі. "Цей проект розвивається успішно та динамічно", - сказав Фьодоров.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: