Німеччина не закриє "Північний потік-2", навіть якщо РФ скористається ним як зброєю – медіа

Понеділок, 2 серпня 2021, 19:45
 
bloomberg

Німеччина не має наміру закривати "Північний потік -2", навіть якщо президент РФ спробує використати спірний газопровід як геополітичну зброю.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на представників німецького уряду, знайомих з планами.

Замість того, щоб націлюватись на прямі газові зв'язки з Росією, уряд зосередиться на санкціях загальноєвропейського масштабу, що є більш складним шляхом для помсти Кремлю, заявили неназвані чиновники.

Президент США Джо Байден намагався змусити німців вжити конкретні кроки, якщо Путін захоче скористатися газопроводом для підриву суверенітету України.

Реклама:

Представник уряду Меркель підтвердив, що Німеччина зобов’язана вжити заходів у разі неправильного використання трубопроводу, але відмовився уточнювати, яких саме.

Зауваження німецьких чиновників можуть посилити критиків Байдена в Конгресі. Республіканці Сенату погрожували заблокувати двох кандидатів у казначейство Байдена, якщо адміністрація не відновить санкції, спрямовані на зупинення проєкту "Північний потік-2".

Підхід Берліна, ймовірно, збережеться навіть після того, як Меркель піде з посади після виборів 26 вересня. Підтримка російського газопроводу спостерігається серед усього політичного спектру, за винятком "Зелених".

Як повідомлялося, США і Німеччина раніше узгодили спільну позицію щодо "Північного потоку-2". Президент США Джо Байден наприкінці липня знову заявив, що з приходом до влади нічого не зміг зробити для того, щоб зупинити будівництво газопроводу, оскільки його завершення вже перебувало у фінальній стадії.

Проєктна компанія Nord Stream 2 AG повідомила напередодні, що наразі газопровід завершено на 99%.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: