Компанія Фірташа почала імпорт газу з Європи - ЗМІ

П'ятниця, 21 липня 2017, 17:15

Компанія РГК Трейдінг, яку пов'язують з українським бізнесменом Дмитром Фірташем, в червні вперше почала імпортні поставки природного газу з Європи.

Про це Liga.net повідомив власник одного з газових трейдерів.

Паливо купується у швейцарської DufEnergy Trading, що поставляє газ в Україну з 2015 року. Обсяги імпорту дізнатися не вдалося.

Реклама:

РГК Трейдінг до Революції гідності була великим гравцем на газовому ринку України, поставляючи газ промисловим підприємствам, в тому числі державному Одеському припортовому заводу.

Компанія зареєстрована в бізнес-центрі Парус у Києві на вул. Мечникова 2. Там знаходиться штаб-квартира холдингу Group DF, що об'єднує активи Дмитро Фірташа.

Єдиним власником РГК Трейдінг, згідно юридичного реєстру, є Т.G.I. GAS HOLDINGS LIMITED. Директором компанії є Артем Компан, колишній депутат Покровської райради Дніпропетровської області від Партії регіонів.

Він також був заступником голови газопостачальної компанії Дніпропетровськгаз, що належить Дмитру Фірташу і його партнерам.

Як повідомлялося, в травні Апеляційний суд Одеської області підтвердив рішення Стокгольмського арбітражу про борг Одеського припортового заводу перед компанією Ostchem Дмитра Фірташа в розмірі 193 млн доларів (без урахування пені і штрафів).

До 2014 року група Ostchem Фірташа була найбільшим приватним імпортером газу, закуповуючи газ безпосередньо у Газпрому.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!