"Газпром" може викупити свої акції у "Внєшєкономбанку" - ЗМІ

Четвер, 7 квітня 2016, 14:02

"Газпром" можуть попросити викупити пакет власних акцій у "Внєшєкономбанку", щоб допомогти вирішенню його фінансових проблем.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на неназвані джерела.

Це один з обговорюваних варіантів, рішень немає, як немає і впевненості, що угода відбудеться в поточному році, говорять співрозмовники агентства.

ВЕБу належить 2,7% "Газпрому", ця частка була придбана в 2010-2011 роках у E.ON. На ринку періодично обговорюються чутки про можливість продажу цього та іншого ліквідного активу ЗЕБу - міноритарної частки в "Русалі", проте до цих пір ніяких реальних кроків у цьому напрямку не було.

Реклама:

Так як акції купувалися за іншої кон'юнктури і зараз коштують значно дешевше, їх продаж змусить ЗЕБ відобразити збитки у своїй звітності.

За інформацією джерела "Інтерфаксу", колишнє керівництво ЗЕБу оцінювало втрати від продажу пакета "Газпрому" в нинішніх ринкових умовах приблизно в 200 млрд рублів.

Можливий продаж ЗЕБом акцій "Газпрому" є "не безглуздою операцією", але не вирішує принципових проблем банку, говорив нещодавно глава Мінекономрозвитку РФ Олексій Улюкаєв.

Новий глава ЗЕБу Сергій Горьков на цьому тижні повідомив, що банк у разі прийняття рішення про продаж належних йому ADR "Газпрому" не збирається реалізовувати їх на ринку.

"Ми поки знаходимося в переговорах. Ми вивчаємо всі можливості, але поки рішення немає. Ми в ринок все одно не підемо", - сказав Горьков.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!