У Козака підрахували, що морська галузь потребує 25 мільярди

П'ятниця, 17 травня 2013, 17:47

Для збільшення конкурентоспроможності морської галузі України до рівня, відповідного світовим стандартам, необхідно 25 млрд гривень інвестицій.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури з посиланням на заступника міністра Дмитра Демидовича, передає "УНІАН".

"Для того, щоб морська галузь підняла свою конкурентоспроможність і відповідала світовим стандартам: достатнім глибин, прийому суден великої вантажопідйомності і т.д., необхідно мінімум 25 млрд гривень інвестицій в найближчі роки", - цитує прес-служба заступника міністра.

У той же час Демидович вважає, що реформування морської галузі створить належні умови для подальшого конкурентоспроможного розвитку.

Реклама:

"Зараз час грає проти нас. Україна втрачає свою конкурентоспроможність як держава, яка має вихід до моря. І це відбивається на вантажопотоці, і на цьому комплексі проблем, які існують. Тому, якщо ми не реалізуємо реформу зараз, через 10 років замість портів можуть бути пляжі", - передає прес-служба.

За словами Демидовича, експорт та імпорт для державних портів - це внутрішнє споживання, при цьому розвивати порти можна тільки транзитом, тому необхідно піднімати конкурентоспроможність держави, щоб збільшити обсяги транзиту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!