Відомий лобіст пропонує купувати зв'язок в однієї компанії

Середа, 5 вересня 2012, 19:14

Верховній Раді пропонують прийняти за основу законопроект № 7363, згідно з яким закупівля універсальних послуг зв'язку, послуг з трансляції радіо-та телесигналів здійснюється в одного учасника (без конкурсу).

Відповідний проект постанови в парламенті зареєстрував депутат Сергій Осика, передає кореспондент proIT.

Таким чином, законопроект № 7363 був актуалізований через 2 роки після його реєстрації депутатами Юрієм Мороко і Віталієм Коржем в листопаді 2010 року.

Згідно із законопроектом, без застосування процедури держзакупівель здійснюються закупівлі телекомунікаційних послуг для потреб телерадіомовлення, а також загальнодоступних (універсальних) телекомунікаційних послуг (за винятком послуг мобільного зв'язку та послуг доступу в Інтернет).

Реклама:

Крім того, на таких же умовах, шляхом укладення договорів, закуповуються послуги міжміського та міжнародного зв'язку, які неможливо отримати без надання загальнодоступних (універсальних) телекомунікаційних послуг.

Нагадаємо, що монополістом на ринку фіксованого зв'язку раніше була компанія "Укртелеком". У червні 2011 році Антимонопольний комітет вирішив, що компанія більше не є монополістом.

Однак тарифи на послуги місцевого зв'язку, які належать до загальнодоступних, як і раніше регулюються державою, а компанія залишається одним з постачальників послуг передачі даних і повідомлень для держсектора.

Автор даного законопроекту Сергій Осика є відомим лобістом і був членом тендерної палати. Його пов'язують з Антоном Яценком. Останній, нагадаємо, вважається "батьком" тендерної мафії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!